Bara för att du är en chef betyder det inte att du är en ledare.

Ledare behöver inte ha en titel. Ledarskap är ett beteende, handlingar, ett mindset, en inställning, ett ansvarstagande. Såklart kan en titel i en organisation förtydliga och särskilja mandat och ansvarsnivå på olika sätt, men det säger ingenting om ledarskapet.
För er som känner mig eller har jobbat med mig tidigare vet min tankar och reflektioner kring titlar och etiketter. Jakten på titeln. Hur en etikett kan begränsa oss. 

Ligger ens värde i titeln? Är chef ens ett yrke?
Det finns många chefer men få ledare i dagens organisationer. Ledarskap borde uppmuntras mer och påpekas oftare.

Min upplevelse är att det är en otrolig hets efter titlar. Jag önskar att det var samma hets kring bra ledarskap.

En ledare är en person som tar ansvar, lyfter andra, äger sina styrkor och sina svagheter. Som skapar förutsättningarna för medledarskap och samskapande. Går i täten för tillit och förtroende i sina handlingar. Ledare är ingen titel man kan sätta på sig själv, det är upp till andra att avgöra och vilja följa.

Vad skapar detta för tankar och reflektioner hos dig? Hur ser det ut i din organisation?

 

"Ledarskap är en handling, inte en position!"

Vill du vara säker på att inte missa information om kommande event? Anmäl dig till Nyhetsbrevet! Är du intresserad av ett event ute på ditt företag? Tillsammans med mina samarbetspartners sätter vi ihop något som passar för just era behov. Hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

 

UK-vit-m-text [27601] - kopia