Tänk dig in i situationen... Du sitter i Teamsmöte. Telefonen ringer. Det är chefen...känns viktigt, måste ta det. Stänger ljudet på Teams. Chatten plingar till...en kollega som har frågor inför nästa möte vi har ihop. En medarbetare kommer in på mitt rum... ser stressad ut. Jag får be chefen i telefon att vänta lite. Det plingar till i mobilen...sms från barnen. Medarbetaren väntar kvar, söker kontakt för hjälp i en akut fråga. Teamsmötet börjar gå mot sitt slut. Lägger på samtalet med chefen. Det ringer igen. Vad var det nu medarbetaren hade för fråga...Och nu börjar nästa Teamsmöte...

Känns situationen bekant?
Och känslan, känner du igen den...
Får hjärtklappning. Huvudvärk. Sover sämre på nätterna. Ligger vaken på nätterna. Börjar glömma.  Okoncentrerad. Tappar fokus. Trött. Yrsel. Ofta irriterad. Ser sämre. Får inte ihop det. Tappar förmågan att planera och prioritera. Kanske känner du igen det?

Multitasking är ofta hoppet om en genväg. Genvägar är ofta senvägar. En sak i taget och skynda långsamt. Vad tänker du när du läser det? Väcker det några tankar? Vilka? Klyschigt?
Vi multitaskar ofta för vi tänker att det är en effektiv metod, eller hur? Men vad händer egentligen med din kapacitet när du multitaskar? Hur effektivt är det egentligen? Vilken kvalité uppnår du i resultaten? Hur mår du?

Om Multitasking inte är svaret på hur vi hanterar den mängd information och arbetsuppgifter som möter oss varje dag...
Föreställ dig att du skulle ta med dig nedan två regler eller förhållningssätt till jobbet.

  1. Var fokuserad på det du väljer att vara fokuserad på.

  2. Välj medvetet vilka distraktioner du ska engagera dig i.

Hur skulle det kunna se ut? Vad kan då förändras i den inledande storyn ovan? Om du skulle reflektera kring skillnaden? Hur skulle det kännas?

Vill du ha förändring? Vill du ha hjälp och stöttning i resan av mig som professionell coach? Varmt välkommen att höra av dig!

"Life i 10% of what happens to you and 90% how you react to it."

Multitasking

Vill du vara säker på att inte missa information om kommande event? Anmäl dig till Nyhetsbrevet! Är du intresserad av ett event ute på ditt företag? Tillsammans med mina samarbetspartners sätter vi ihop något som passar för just era behov. Hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

 

UK-vit-m-text [27601] - kopia