Engagerade och motiverade medarbetare - har vi inte det har vi ingenting! Vad är nycklarna till motivation och engagemang?

Den mest värdefulla tillgången för framtidens arbetsgivare. Oj vad det pratas engagemang och motivation idag. Men hur kommer vi dit? Senaste undersökningen visar att endast 14% idag känner sig motiverade och engagerade på sitt arbete i Sverige.

När känner du dig motiverad? Hur ofta har du satt dig en stund och verkligen funderat igenom vad som gör att du känner glädje, att det känns så där lätt, du glömmer av tiden och känner det där sköna pirret i kroppen?

Hur skapas engagemang? Hur skapas det inom oss? Det är ju egentligen mekanismer vi är ute efter. Vi är ute och letar efter dophamin och seretonin. Vi letar efter en känsla! Känslan är det som driver oss. Känner vi ingenting då kan engagemang aldrig skapas.

Vi har alla behov som vi behöver ha tillfredsställda för att känna motivation och engagemang. En del är rent generella och grundläggande och en del är individuella. Men hur känner vi det? Hur vet vi det? Hur tar vi som individer ansvar för det? Hur kan du som ledare leda och inspirera till ökat engagemang?

Vi strävar hela tiden för att på vårt egna individuella sätt uppfylla dem. Det här är våra psykologiska omedvetna behov.
Det du kan göra för dig själv är att börja leta mönster. Ta en stund och gå tillbaka i ditt liv och och fundera på när när du trivdes som bäst och när det kändes jobbigt i livet. Här kan du börja se mönster för hur du skapar glädje - hur du skapar dophamin. Situationer när du har känt dig så där engagerad och full av motivation och glädje. Du kan kanske även se vad som saknas när det känns jobbigt - när du känner dig omotiverad?

När jag fick reda på mina psykologiska omedvetna behov var det som att allt föll på plats. Nu förstod jag både hur jag kunde ta ansvar för mitt engagemang och min glädje framåt samt även grunden till många historiska beslut jag tagit.

Vill du veta mer? Vill du som företagare/ledare få fler motiverade och engagerade medarbetare?
Vill du veta hur du kan leda dig själv och ta ansvar för din motivation, glädje och engagemang?

Hör av dig så berättar jag gärna mer.

Vill du vara säker på att inte missa information om kommande event? Anmäl dig till Nyhetsbrevet! Är du intresserad av ett event ute på ditt företag? Tillsammans med mina samarbetspartners sätter vi ihop något som passar för just era behov. Hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

 

UK-vit-m-text [27601] - kopia