Lämnar du jobbet fylld av energi och med lust på vad resten av dagen har att bjuda? 

Om inte - kanske är det värt ett försök att återhämta dig bättre under arbetsdagen. Variation, micropauser, rörelse och gemenskap är några av nycklarna. Vi har en viss mängd energi att fördela under dagen. Här gäller det att själv ta ansvar för att det inte bara töms utan även fylls på.

Har du en önskan om att vara mer produktiv under dagen? Flera studier har visat att hjärnan orkar mer om vi jobbar i cykler och tar regelbundna pauser.

För mig är det viktigt att kunna se på mitt jobb på samma sätt som min fritid - att göra saker jag tycker om med människor jag trivs med. Att känna mig motiverad, engagerad och energifull. Ofta får vi höra att vi ska vila upp oss under kvällen, helgen eller semestern men för mig är det viktigt att dagligen stämma av mitt energiflöde för att fylla på med det som behövs.

En annan av nycklarna är att lägga energi på rätt saker - våga säga nej. Att vårda och värdesätta din tid och energi. Med "rätt" användning av vårt fokus orkar vi bättre och får mycket mer gjort. Samtidigt känner vi oss pigga efter en arbetsdag.

Att jobba med "enpunktslistor" i form av notislappar som bara visar en punkt i taget avlastar hjärnan från att hoppa mellan flera punkter och ständigt fatta microbeslut. Enpunktslistor är det nya svarta.

Ta makten över mejlkorgen - en gång för alla. Stäng av notiser och bestäm fasta tider när du tittar in.

Starta dagen med att bocka av en uppgift så du får en energiskjuts in i dagen. Starta inte med mejlkorgen som drar ditt fokus åt många olika håll.

Planera in dina pauser under dagen. Vår hjärna fungerar som bäst om den får micropauser varje timma. Vilket i slutändan gör dig mer produktiv. Varva dina micropauser med rörelse och mindfulness.


Vill du vara säker på att inte missa information om kommande event? Anmäl dig till Nyhetsbrevet! Är du intresserad av ett event ute på ditt företag? Tillsammans med mina samarbetspartners sätter vi ihop något som passar för just era behov. Hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

 

UK-vit-m-text [27601] - kopia