Den som någon gång varit psykologiskt otrygg på en arbetsplats vet. Jag vet. Skillnaden mellan att vara och känna sig psykologisk trygg kontra psykologisk otrygg. Skillnaden som är så avgörande för vilka resultat vi får i organisationen och för vår hållbarhet som individer.
Studier visar att psykologisk trygghet är en avgörande faktor för hur individer, team och organisationer presterar, vilket i sin tur påverkar andra framgångsfaktorer.

I tider av ständig förändring och oförutsägbarhet blir det än viktigare att befinna sig i en psykologiskt trygg miljö.

Definitionen av psykologisk trygghet enligt Amy Edmondson, amerikansk forskare inom ledarskap och organisatoriskt lärande på Harvard:
"Psykologisk trygghet betyder att leva i övertygelsen om att man inte kommer bli bestraffad eller dömd för att man gör sin röst hörd, ställer frågor, ifrågasätter eller erkänner misstag."

I den trygg miljö och grupp vågar vi ex ta risker, vara innovativa och komma med nya idéer och perspektiv, vi vågar prova och göra misstag, vågar erkänna misstag för att ta lärdom och vågar ifrågasätta. Vågar vara oss själva och bidra med det som just är våra respektives styrkor.
Tänk så viktigt i den oförutsägbara värld vi just nu lever i! Nu behöver vi alla vara delaktiga för att vi ska behålla kraften framåt!

Hur ser graden av psykologisk trygghet ut där du befinner dig? Hur bidrar du som ledare till den psykologiska tryggheten i ditt ledarskap?

 

Vill du vara säker på att inte missa information om kommande event? Anmäl dig till Nyhetsbrevet! Är du intresserad av ett event ute på ditt företag? Tillsammans med mina samarbetspartners sätter vi ihop något som passar för just era behov. Hör av dig så ser vi vad vi kan hitta på!

 

UK-vit-m-text [27601] - kopia